Odkazy, které jsem našel Googlem na dotaz "jakou mouku domácí pekárna" a přišly mi zajímavé:
A nákupní seznam, který jsem si z toho udělal:
(hl. hladká mouka)
pšeničná chlebová mouka
žitnou chlebovou mouku
grahamové (nebo špaldové) mouky
Teď jsou v Lidlu nové chlebové směsi za 25 Kč 1kg chuťově výborné, ale vršek chleba se opět ale jen trošku propadne, zkusím přidat trochu hladké mouky...
Chléb s pohankovou moukou:
-350 g pšeničné chlebové mouky
-100 g pohankové mouky
Celozrnný chléb z domácí pekárny:
-730 g hladké celozrnné mouky
(žitná 200 g, špaldová 100 g, pšeničná 400 g, pohanková 2 lžíce)
-2 lžíce chlebového koření
(kmín 2 díly, fenykl 1 díl, anýz 1 díl, koriandr 1 díl - vše nahrubo nasekané v mlýnku na kávu)
Já jsem si nakoupila různé chlebové mouky - žitnou, celozrnnou, chlebovou hladkou a míchám si je sama podle receptu na Dámě-nejlepší je podle mne chleba od Františka a pivní.
Najlepší je z múky Schar Mix B
K.